Vloerverwarming

vloerverwarming
Een nieuwe tegelvloer met verwarming

Duurzaam verwarmen met vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming in huis dat in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming op een unieke wijze ingezet. Door warme lucht afkomstig van een houtkachel via een holle ruimte onder de vloer te laten stromen, werd er destijds efficiënt verwarmt. Tegenwoordig maken we gebruik van nog efficiëntere systemen die met behulp van elektriciteit en/of warm water onder de vloer de woning verwarmen. 

Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische klok-thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Vloerverwarming wordt vaak opgenomen in een cv-installatie, in plaats van de gebruikelijke radiatoren. Op de website van ons nevenbedrijf klimaatwacht.nl leest u alles over onze nieuwe generatie warmtebronnen welke zeer geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

Meerdere mogelijkheden met Tegel Ambacht

Uw vloerverwarming traditioneel of elektrisch

Tegel Ambacht is uw vakhandel op het gebied van vloerverwarming. Of het nu gaat om traditionele of elektrische vloerverwarming, wij zijn de juiste partner. Wij maken gebruik van ambachtelijke technieken, zodat u kunt uitgaan van een comfortabele en gelijkmatige warmte. Onze installateur is met name werkzaam in de regio ’t Gooi, zoals Hilversum, Huizen, Blaricum, Laren en Naarden, maar ook in Almere, Baarn, Soest, Eemnes, Amersfoort, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet

Voordelen van vloerverwarming:

  • Prettige, gelijkmatige stralingswarmte
  • Laag energieverbruik, zeer geschikt i.c.m. warmtepomp
  • Vaak geen of kleinere radiatoren nodig
  • Mogelijkheid tot koelen naast verwarmen
Naast een verwarmde ruimte ook warme voeten...

Vloerverwarming: comfort ten top

Wij brengen vloerverwarming het liefst op traditionele wijze aan, zoals hiernaast op de foto te zien is. Infresen komt hierbij niet aan bod. Ingefreesde leidingen zorgen namelijk niet voor het comfort zoals het is bedoeld. Zo is de warmteverdeling niet optimaal en omdat de ondervloer niet geïsoleerd is, moet er meer gestookt worden om de juiste temperatuur te bereiken. Tegel Ambacht werkt met speciale stralingsfolie op de ondergrond en brengt de leidingen dieper aan, waardoor de aanvoer- en retourtemperatuur beter gemengd worden. Zo wordt er wél een gelijkmatige warmteverdeling bereikt.

Wilt u een snellere warmtebron in uw badkamervloer? Laat dan elektrische vloer verwarming aanleggen.

Hoe werkt het?

Tijdens een persoonlijk bezoek bij u thuis luisteren wij goed naar uw wensen, brengen advies uit en kunnen daarna, indien gewenst, een ontwerp maken. Het kan natuurlijk zijn dat het niet alleen gaat om een badkamerverbouwing, maar ook om bijv. de vernieuwing van uw toiletruimte. Het adviserend gesprek gaat van sloop- en leidingwerk tot de installatie van sanitair en het plaatsen van wand- en vloertegels. Uiteraard zijn uw persoonlijke wensen het middelpunt van de aandacht. Ook aan het zorgvuldig afdekken van toegangsvloeren en trap(pen) wordt gedacht. Tijdens het bezoek nemen we alvast wat monsters mee van diverse sanitaire artikelen, alsmede van populaire wand- en vloertegels. Voor een groter overzicht kan een afspraak gepland worden in één van de tot ons beschikbaar staande showrooms. Deze bevinden zich in diverse plaatsen en dus nooit ver uit de buurt.

Offerte

Na het bezoek bij u thuis gaan we aan de slag en maken een zeer gedetailleerde begroting waarin arbeid en materialen apart benoemd worden. Zo ontstaat er een goed beeld van wat de badkamer of toilet zal gaan kosten. Vaak volgt er daarna nog een aangepaste begroting omdat er wijzigingen plaatsvinden in de keuze van sanitair en/of tegels. Het definitieve exemplaar wordt vervolgens geaccordeerd door beide partijen, waarna de uitvoering wordt ingepland.

Advies gesprek

Vraag een adviesgesprek aan