Close

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water werken.

Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische klok-thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Vloerverwarming wordt vaak opgenomen in een cv-installatie, in plaats van de gebruikelijke radiatoren.

Voordelen van vloerverwarming

  • Prettige, gelijkmatige stralingswarmte
  • Laag energieverbruik
  • Vaak geen of kleinere radiatoren nodig
  • Mogelijkheid tot koelen naast verwarmen

Uw vloerverwarming traditioneel of elektrisch

Tegel Ambacht is uw vakhandel op het gebied van vloerverwarming. Of het nu gaat om traditionele of elektrische vloerverwarming, wij zijn de juiste partner. Wij maken gebruik van ambachtelijke technieken, zodat u kunt uitgaan van een comfortabele en gelijkmatige warmte. Onze installateur is met name werkzaam in de regio ‘t Gooi, zoals Hilversum, Huizen, Blaricum, Laren en Naarden, maar ook in Almere, Baarn, Soest, Eemnes, Amersfoort, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet.


Vloerverwarming: comfort ten top

Wij brengen vloerverwarming het liefst op traditionele wijze aan, zoals hiernaast op de foto te zien is. Infrezen komt hierbij niet aan bod. Ingefreesde leidingen zorgen namelijk niet voor het comfort zoals het is bedoeld. Zo is de warmteverdeling niet optimaal en omdat de ondervloer niet geïsoleerd is, moet er meer gestookt worden om de juiste temperatuur te bereiken. Tegel Ambacht werkt met speciale stralingsfolie op de ondergrond en brengt de leidingen dieper aan, waardoor de aanvoer- en retourtemperatuur beter gemengd worden. Zo wordt er wél een gelijkmatige warmteverdeling bereikt.


Elektrische vloerverwarming

Wilt u een snellere warmtebron in uw badkamervloer? Laat dan elektrische vloer verwarming aanleggen.

Voordelen:

  • Snellere opwarming dan cv-vloerverwarming
  • Het gebruik kan worden beperkt tot die periodes dat er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de badkamer

Nadelen:

  • Capaciteit doorgaans niet toereikend voor hoofdverwarming
  • Elektrisch verwarmen is in gebruik een stuk duurder dan cv-verwarming, zeker bij continu gebruik

Kunnen we iets voor u betekenen?

Neem contact met ons op