Close

Vloertegels

Als u een stenen vloer overweegt, kunt u kiezen tussen tegels van natuursteen, keramische vloertegels of cementtegels. Wij adviseren u graag!

Keramische vloertegels

Het natuurlijke en unieke uiterlijk van natuurstenen spreekt veel mensen aan. Toch zijn keramische vloertegels een veel gekozen alternatief. De manier van produceren van keramische vloertegels met mineralen zorgt er namelijk voor dat ook deze vloertegels nooit gelijk aan elkaar zijn. Het nadeel van natuurstenen is daarbij dat deze nog weleens imperfectie willen vertonen, terwijl keramische tegels altijd perfectie in zich dragen, het is maar net waar u van houdt. Indien u voor keramische vloertegels kiest, heeft u een ruime keuze in vorm, kleur en figuren. Ook keramische tegels geven in combinatie met vloerverwarming een zeer hoog rendement door de uitstekende warmte-geleiding.

Bekijk voorbeelden
Cementtegels en Terrazzo-tegels

Cementtegels zijn tegels die machinaal of met de hand gevormd zijn. Door het maken van mallen die gevuld worden met diverse kleuren bindmiddel (cement) in allerlei motieven. Deze tegels worden dus niet geperst en gebakken.

Voorbeelden van handgemaakte cementtegels zijn de authentieke Portugese of Marokkaanse cementtegels. Vroeger zaten mensen in die landen in kleine barakjes of gewoon langs de weg deze tegels te maken in primitieve mallen en legden ze te drogen in de zon.

Tegenwoordig worden de tegels veelal machinaal gemaakt en zien ze er eigenlijk te strak uit om authentiek te lijken vinden wij. De terrazzo-tegel (ook wel Granito-tegel genoemd) is machinaal gemaakt van natuursteen-afval en cement. Deze tegels zijn ontwikkeld om het aloude granito-smeerwerk na te bootsen. Leuk in oude huizen.

Bekijk voorbeelden

Natuursteen

Dit soort tegels wordt gemaakt van stenen, direct uit de natuur. Een natuursteen vloer is tijdloos, uniek en kent veel voordelen. De stenen vloertegels zijn optimaal om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Sommige soorten natuursteen vloertegels kunt u ook buiten leggen. Een natuurstenen vloer kent vele mogelijkheden en toepassingen. Met dit natuurlijke materiaal geeft u een luxe sfeer aan uw badkamer, woonkamer of keuken. Op onze pagina over Natuursteen-tegels kunt u meer lezen over dit materiaal en de toepassingsmogelijkheden.

Benieuwd wat anderen over ons zeggen?

Lees de klantreviews