Wand- en vloertegels

Onze tegelzetters zijn actief in de regio ’t Gooi, zoals Hilversum, Blaricum, Huizen, Laren en naarden. Ook zijn we actief in Almere, Baarn, Soest, Eemnes, Utrecht, Amersfoort, Harderwijk, Ermelo en Nunspeet. Lees hieronder meer informatie over onze wand- en vloertegels. 

Tegelzetter harderwijk

Wat is het verschil tussen wandtegels en vloertegels?

Wandtegels zijn zachter van baksel dan vloertegels. Ze bestaan bijna altijd uit een biscuit (baksel van klei en toeslagmiddelen) én een glazuurlaag in mat of glanzende uitvoering. De glazuurlaag is een waterdichte beschermlaag die in allerlei kleuren kan worden uitgevoerd.

Het soortelijk gewicht van wandtegels is beduidend lager dan dat van vloertegels. Dit heeft te maken met de kleisamenstelling en de persing van de klei. Wandtegels hebben een zuigend vermogen en nemen dus gemakkelijk vocht op vanuit het hechtmiddel waarmee ze op de wand worden aangebracht. Wandtegels mogen in principe NOOIT op de vloer worden toegepast!

Vloertegels hebben een veel hoger soortelijk gewicht en een lagere wateropname dan wandtegels omdat ze anders zijn van kleisamenstelling en veel harder worden geperst voordat ze gebakken worden. Vloertegels zijn hierdoor multi-functioneler, maar wel duurder om te produceren.

Tegel Ambacht past tegenwoordig ook vaak vloertegels toe op de wand, waarbij we in Nederland meestal de matte uitvoeringen verkopen, dit vanwege het mooie-, wellness-achtige effect. Tegel Ambacht kan u bemonstering tonen van een interessante collectie wand- en vloertegels, waaronder diverse soorten moderne Gres Porcellanato tegels

Wat is gres porcellanato?

Gres porcellanato is een soort keramiek van compacte en harde pasta, door-en-door gekleurd en niet poreus. Het woord “Gres” geeft de keramische massa van de tegel aan, die is extreem gesinterd en compact. Daarom is de tegel zo sterk.

Het resultaat is een biscuit van magere-, hittebestendige klei die gebakken wordt in de oven bij 1200-1400 °C tot het een verglazingsstaat bereikt die niet-poreus en ondoordringbaar is.

Gres porcellanato is het materiaal met de laagste waterabsorptiewaarden, dus de hoeveelheid water die de plaat kan opnemen in bepaalde omstandigheden.

Dit is één van de twee parameters waarop de normen EN ISO gebaseerd zijn en hierdoor heeft het materiaal ook zo’n hoge buigvastheid (de hoogste spanning die het materiaal kan verdragen voor het breekt, als het wordt onderworpen aan een steeds grotere buiging).

De zeer hoge krasbestendigheid is een van de meest opvallende kenmerken van gres porcellanato, de resistentie die het oppervlak heeft als er oppervlakken, materialen of dingen mee in contact komen.

badkamer renoveren harderwijk

Authentieke wand- en vloertegels

Tegel ambacht is haar carrière ooit begonnen met het verkopen en aanbrengen van Oud-Hollands tegelwerk en handgemaakte tegels uit de Zuid-Europese landen en Marokko. Op onze Instagram pagina ziet u daar vele voorbeelden van. Dit is een specialistisch gebied binnen het vak omdat het veel ervaring vereist van zowel verkoper als verwerker. Nederland bezit nog altijd véél meer oude huizen dan nieuwbouwhuizen. Vaak wensen de bewoners hiervan de authentieke stijlkenmerken van deze oude huizen in ere te houden. Soms wordt dat zelfs vanuit de gemeente geëist (stadsmonumenten).
Tegel Ambacht biedt een veelzijdig assortiment aan tegels met een authentieke uitstraling. Tegenwoordig hebben we dit soort tegels voor ieders budget, van fabrieksmatige imitaties tot de échte originele Hollandse witjes, Spaanse witjes en Marokkaanse cementtegels.

Wereldwijde collectie op voorraad bij de natuursteenshowrooms. Grote collectie marmer, basalt, graniet, kwartsiet, leisteen en kalksteen. Veelal direct uit voorraad leverbaar. Wand- en vloertegels, voor binnen en buiten,variërend van anticato tot gepolijst graniet. De medewerkers helpen u graag een goede keuze te maken uit de meer dan 100 verschillende steensoorten en kunnen u alles vertellen over de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

Liefhebber van de originele Marokkaanse Zelliges?

Wij zijn dealer en hebben ze in vele kleuren en diverse vormen en afmetingen. ‘Zellige’ is het Arabische woord van ‘gebakken tegel’. Het productieproces is 600 jaar oud en het ambacht is tot nu toe nog nauwelijks veranderd.

De bekendste karakteristieken van de Zelliges zijn de prachtige kleurnuances en het hand gekapte karakter. De tegeltjes vertonen allerlei imperfectie, hetgeen gewenst en inherent is aan het authentieke karakter. Juist deze imperfectie bewijst de echtheid van het product.

Zelliges worden in het gehele Midden Oosten gebruikt, in paleizen, herenhuizen, hammams en tegenwoordig ook in chique hotels en hippe restaurants. Ook de vraag naar Zelliges in Europa maakt een sterke groei door. Op onze Instagram pagina treft u meer informatie, alsmede interessante product-updates.

Hoe werkt het?

Tijdens een persoonlijk bezoek bij u thuis luisteren wij goed naar uw wensen, brengen advies uit en kunnen daarna, indien gewenst, een ontwerp maken. Het kan natuurlijk zijn dat het niet alleen gaat om een badkamerverbouwing, maar ook om bijv. de vernieuwing van uw toiletruimte. Het adviserend gesprek gaat van sloop- en leidingwerk tot de installatie van sanitair en het plaatsen van wand- en vloertegels. Uiteraard zijn uw persoonlijke wensen het middelpunt van de aandacht. Ook aan het zorgvuldig afdekken van toegangsvloeren en trap(pen) wordt gedacht. Tijdens het bezoek nemen we alvast wat monsters mee van diverse sanitaire artikelen, alsmede van populaire wand- en vloertegels. Voor een groter overzicht kan een afspraak gepland worden in één van de tot ons beschikbaar staande showrooms. Deze bevinden zich in diverse plaatsen en dus nooit ver uit de buurt.

Offerte

Na het bezoek bij u thuis gaan we aan de slag en maken een zeer gedetailleerde begroting waarin arbeid en materialen apart benoemd worden. Zo ontstaat er een goed beeld van wat de badkamer of toilet zal gaan kosten. Soms volgt er daarna nog een herziene begroting omdat er wijzigingen kunnen plaatsvinden in de keuze van sanitair en/of tegels. Het definitieve exemplaar wordt vervolgens geaccordeerd door beide partijen, waarna de uitvoering wordt ingepland.

Advies gesprek

Vraag een adviesgesprek aan