Close

Tegelhandel voor wand- en vloertegels in Harderwijk, Almere, Hilversum e.o.

Onze tegelzetter is actief in regio ’t Gooi, zoalsHilversum, Huizen, Blaricum, Laren en Naarden, maar ook in Almere, Baarn,Soest, Eemnes, Utrecht, Amersfoort, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet.

Wat is het verschil tussen wandtegels en vloertegels?

Wandtegels zijn zachter van baksel dan vloertegels. Ze bestaan bijna altijd uit een biscuit (baksel van klei en toeslagmiddelen) én een glazuurlaag in mat of glanzende uitvoering. De glazuurlaag is een waterdichte beschermlaag die in allerlei kleuren kan worden uitgevoerd.

Het soortelijk gewicht van wandtegels is beduidend lager dan dat van vloertegels. Dit heeft te maken met de kleisamenstelling en de persing van de klei. Wandtegels hebben een zuigend vermogen en nemen dus gemakkelijk vocht op vanuit het hechtmiddel waarmee ze op de wand worden aangebracht. Wandtegels mogen in principe NOOIT op de vloer worden toegepast!

Vloertegels hebben een veel hoger soortelijk gewicht en een lagere wateropname dan wandtegels omdat ze anders zijn van kleisamenstelling en veel harder worden geperst voordat ze gebakken worden. Vloertegels zijn hierdoor multi-functioneler, maar wel duurder om te produceren.

Tegel Ambacht past tegenwoordig ook vaak vloertegels toe op de wand, waarbij we in Nederland meestal de matte uitvoeringen verkopen, dit vanwege het mooie-, wellness-achtige effect. Tegel Ambacht kan u bemonstering tonen van een interessante collectie wand- en vloertegels, waaronder diverse soorten moderne Gres Porcellanato tegels

badkamer renoveren harderwijk
Wat is gres porcellanato?

Gres porcellanato is een soort keramiek van compacte en harde pasta, door-en-door gekleurd en niet poreus. Het woord “Gres” geeft de keramische massa van de tegel aan, die is extreem gesinterd en compact. Daarom is de tegel zo sterk.

Het resultaat is een biscuit van magere-, hittebestendige klei die gebakken wordt in de oven bij 1200-1400 °C tot het een verglazingsstaat bereikt die niet-poreus en ondoordringbaar is.

Gres porcellanato is het materiaal met de laagste waterabsorptiewaarden, dus de hoeveelheid water die de plaat kan opnemen in bepaalde omstandigheden.

Dit is één van de twee parameters waarop de normen EN ISO gebaseerd zijn en hierdoor heeft het materiaal ook zo’n hoge buigvastheid (de hoogste spanning die het materiaal kan verdragen voor het breekt, als het wordt onderworpen aan een steeds grotere buiging).

De zeer hoge krasbestendigheid is een van de meest opvallende kenmerken van gres porcellanato, de resistentie die het oppervlak heeft als er oppervlakken, materialen of dingen mee in contact komen.

Authentieke wand- en vloertegels

Tegel ambacht is haar carrière ooit begonnen met het verkopen en aanbrengen van Oud-Hollands tegelwerk en handgemaakte tegels uit de Zuid-Europese landen en Marokko. Op onze Instagram pagina ziet u daar vele voorbeelden van.

Dit is een specialistisch gebied binnen het vak omdat het veel ervaring vereist van zowel verkoper als verwerker. Nederland bezit nog altijd véél meer oude huizen dan nieuwbouwhuizen. Vaak wensen de bewoners hiervan de authentieke stijlkenmerken van deze oude huizen in ere te houden. Soms wordt dat zelfs vanuit de gemeente geëist (stadsmonumenten).

Tegel Ambacht biedt een veelzijdig assortiment aan tegels met een authentieke uitstraling. Tegenwoordig hebben we dit soort tegels voor ieders budget, van fabrieksmatige imitaties tot de échte originele Hollandse witjes, Spaanse witjes en Marokkaanse cementtegels.

Liefhebber van de originele Marokkaanse Zelliges?

Wij zijn dealer en hebben ze in vele kleuren! ‘Zellige’ is het Arabische woord van ‘gebakken tegel’. Het productieproces is 600 jaar oud en het ambacht is tot nu toe nog nauwelijks veranderd.

De bekendste karakteristieken van de Zelliges zijn de prachtige kleurnuances en het hand gekapte karakter. Zelliges worden in het gehele Midden Oosten gebruikt, in paleizen, herenhuizen, hammams en tegenwoordig ook in chique hotels en hippe restaurants. Ook de vraag naar Zelliges in Europa maakt een sterke groei door. Op onze Instagram pagina treft u meer informatie, alsmede interessante product-updates.

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken voor een bezoek aan een showroom? Bel ons dan op 0341-266145 of mail naar info@tegelambacht.nl.

Contactformulier